De fascinatie voor portretten zat er altijd al in.
Na wat voorzichtige uitstapjes met krijt, acryl en aquarel op verschillende ondergronden (oa. hout en metaal) kreeg een en ander steeds meer vorm. Het zoeken naar een eigen stijl en signatuur leidde tot een eerste serie 'Stoere Streken’. Acrylverf portretten opgebouwd uit stoere penseelstreken, in een bijzonder kleurenpalet. Een blik, een attitude, gevangen en op doek gezet, van xxl tot klein formaat.
 
Inmiddels komt er steeds meer 'verdieping' in de keuze van het te schilderen beeld en de uitwerking van de portretten. Zo maak ik vaker gebruik van speciale oplichtende verfsoorten, combineer ik verschillende technieken op 1 doek en werk ik nieuwe portretthema's uit. Zo ontstond de serie 'What lies behind; 4 portretten van lichaamstaal'. Portretten van achteren bezien, zonder de gezichtsexpressie, waarbij toch een emotie wordt overgebracht. Spannend en leuk!

Alle hier getoonde werken zijn te koop en worden ingelijst aangeboden, inclusief ophangsysteem. Klik op een doek om dit in groter formaat te bekijken en krijg meer informatie over  materiaal, formaat en beschikbaarheid.

Naast de portretten op canvas, ben ik ook begonnen aan een serie getekende portretten op oude behangdelen. Een heerlijke retro sfeer heeft het, kijk bij VINTAGE PAPERS.

Interesse in een van de werken of in een persoonlijk, op maat gemaakt portret?  Klik op de contactgegevens onder het laatste tabblad en we bespreken binnenkort de mogelijkheden; ik verheug me vast!