top of page
Eliane Douglas - beeldende kunsten

Op deze website vertoon ik mijn kunsten. Werken die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt, verkocht, weggegeven, uitgeleend, als opdracht heb aangenomen, waarmee ik heb geëxposeerd, maar bovenal: werken waarvan ik zelf enorm heb genoten tijdens al het bovenstaande.

In een steeds hardere wereld vol individuele belangen merk ik dat 'iets moois ervaren', -kunst, dans, muziek-, rustig maakt, verzacht, verblijdt en verbindt.
Daar wil ik graag onderdeel van zijn en aan bijdragen waar dat kan. Ik heb me verloren in vele disciplines en materialen en blijf dat ook doen. Beeldhouwen, schilderen, het samenstellen van objecten en het steeds weer zoeken naar nieuwe toepassingen om mijn ideeën concreet vorm te geven. Kortom: alles waarvan mijn hart een sprongetje maakt zodra het idee zich maar aandient. 

Het lijkt misschien wat divers, alsof er geen focus of een stijl te benoemen is. Dat klopt. En hoewel de meeste kunstenaars streven naar een eigen signatuur, is dit misschien juíst
mijn signatuur, mijn focus. Diversiteit, niet stilstaan bij hetzelfde trucje, maar altijd op zoek blijven en het allermooiste willen maken, iets waar je naar blíjft kijken.

Is dat spannend? Zeker. Maar ik verkeer in goed gezelschap:


'Creativity takes courage'
Henri Matisse


Geniet van mijn werken en graag tot hoors of ziens,

Eliane
b66a3b7e-ab58-4028-910a-e185aa20d566.JPG
bottom of page